FROGN SMÅDYRPRAKSIS 30 ÅR!

Hva mener du om hjemmesidene?

Har du inntrykk du vil dele med oss? Har du ønsker og tips om hva som burde stå på hjemmesidene våre? Har du tips til bedre klinikk eller noe du savner på klinikken? Er det noe DU synes vi bør skrive om/lage en temaside om? Her kan du skrive inn din mening. Hvis du/dere skriver noe positivt eller negativt så er begge deler viktig for oss. Også negativ kritikk tas imot med takk (vanskeligere kanskje å skrive, men viktigere for oss. Litt avhengig av formen den kommer i!) Vi håper at det som kommer fra dere, kan bli stående slik at andre kan lese. Men ikke-signerte meninger vil vi vurdere å fjerne. Oppstart side 260609:

Skrevet av Knut Henning, 12. jul, 2010

Hei. Har en blandingsrase på snart 3 år. Han virker sløv og halen henger rett ned, i motsetning til bare for et par dager siden, da sto den rett opp, og han var helt "normal". Hva kan dette være ??

Skrevet av Carina (Oslo), 23. mar, 2010

Hei! Jeg har en veldig søt og tam undulat som heter Ping som trenger et koselig hjem. Han vil gjerne ha en lekekamerat. Jeg syntes litt synd på han der han sitter i buret sitt alene. Han er ute og flyr i stua hver kveld, men jeg føler at jeg ikke har nok tid til han. Er det noen snille mennesker der ute som kunne tenke seg en søt pip pip? Han er hvit med litt blått. Bur og utstyr følger selvfølgelig med.

Skrevet av Berit E.E. og Håkon Raunehaug, 9. mar, 2010

Koselig at "Verdens" beste veterinærer har fått hjemmeside. Dere er så utrolig hyggelige og flinke.

Skrevet av Lill Ann Solli, 5. jan, 2010

Nå er det på høy tid å rette en stor takk til dere alle sammen ved Frogn Smådyrpraksis. Jeg har lyst å dele med andre her på hjemmesiden deres hvilke service dere yter. Når jeg kontakter dere for å få hjelp, uavhengig av om det er til ett av mine dyr,-om dyret er hjemløst/bortkomment,eller tilhører i skogen, opplever jeg alltid å bli tatt på alvor. Jeg får råd slik at jeg kan handle riktig, dersom situasjonen føles alvorlig, opplever jeg at det er en fleksibilitet slik at jeg kan få komme til dere på kort varsel med dyret som trenger hjelp. Det er ingen forskjell på dyras "verdi" her, enten det var da Lars Petter tok imot meg for noen år tilbake da jeg kom med noen ørkenrotter som var foret bevisst med rottegift av sin eier, eller det var kjøttmeisen "Knut" som Helge sydde sammen etter et ublidt møte med en katt. Det må nevnes at jeg kanskje er spesielt opptatt av dyras ve og vel, enten det er en av våre fjær eller pelskledde venner i skogen, eller ett av våre "kjæledyr".
Men nå er det en ting å være glad i dyr, en annen ting er å prøve å gjøre en forskjell for de som ikke har vært så heldig i livet... Det er ikke alltid lett, dette skulle vært et offentlig ansvar, men det får kanskje bli et annet innlegg her på siden. Vi har hver og en av oss et ansvar, ikke bare med å bry oss, men også å handle dersom vi ser dyr i nød. Dessverre kompliseres dette ved at vi ikke har et godt nok hjelpeapparat til det i Norge - det er tragisk. Stort sett alt av dyrevern er basert på frivillighet, og det gjør det vanskelig å kunne "handle" når man kommer bort i dyr som trenger hjelp. Men nå til poenget… Jeg klarer ikke alltid å tenke på det praktiske når jeg kommer over eller blir kontaktet vedrørende et skadet eller bortkomment dyr... og det er her jeg føler at dere ved Frogn Smådyrpraksis strekker dere langt, ved å møte meg som "dyrevenn”. Dere møter meg alltid på en raus måte, ved å hjelpe meg i situasjoner som ellers kunne blitt kompliserte. Jeg opplever at dere strekker dere langt i hva man kan forvente. Enten det er to dyktige veterinær assistenter som gir gode råd, beroliger og alltid er blide, som da Tonje med et smil låser opp kontoret på en fridag for å lese av Id- chipen til en bortkommen katt, eller Grethe som smiler selv om hun får seg et klor som blør, Lars Petter gir meg en god pris slik at jeg kan klare å få "mine" omplasserings dyr kastrert og id- merkes før de skal i nye hjem. Eller Helge som med sin kunnskap om alternativ medisin hjelper noen av mine litt små pussige dyr, og "non profitt" syr sammen en liten fugl, fordi han mente den var kvikk nok til å kunne få en sjanse til.
Dette er hva jeg kaller respekt for individet, og å tale dyrenes sak.
En stor takk til dere alle sammen :)
>^..^<
Lill Ann og dyra

Skrevet av Lars Bjerke, 18. des, 2009

Hei Karina: Lovverket i Norge tilsier en restriktiv holdning til sterilisering av tisper. Det skal være en medisinsk grunn før man gjør det. Således er det ikke grunn nok at man som eier synes det er dumt med løpetider og falsk svangerskap, hvis det ikke er noe galt for hunden. Dette sammenfaller med det de fleste forsikringsselskapene sier, dvs de krever en medisinsk grunn før de vil dekke inngrepet. Likevel hender det at vi utfører ovariehysterectomi sterilisering m/fjerning av eggstokker og livmor) hvis eierene sier de ikke holder ut og tenker på avliving/omplassering. Normale årsaker til å utføre inngrepet er at hunden får livmorbetennelse, har jursvulster fra før av, eller har kroppslige svakheter som gjør at tispa definitivt ikke skal/kan være med i noe avlsopplegg.
Så tilbake til din hund: Å foreta inngrepet på en 7 mnd gammel tispe gjør vi normalt ikke. Og det vil ikke dekkes av forsikringen. Er det noen spesielle grunner du har?
Mvh Lars.

Skrevet av Karina Langseth, 9. des, 2009

Hei
Jeg har en ny Norfolk Terrier valp "Mimmi" som er 7 mnd. Jeg fikk anbefalt å sterilisere henne og lurer mye på dette tema. Jeg hadde en Bichon Frise "Tammy" som levde i 15 år, men var dessverre plaget av svulster de siste årene. Jeg ønsker selvsagt å unngå dette. Jeg hadde ikke tenkt å ha valper hos henne. Hun har første løpetid nå.

Jeg er generelt imot slike inngrep, men.... Jeg skjønner at dere har en sunn holdning til medisin og derfor interesert i å høre fra dere. Erfaring, fordeler og ulemper.


Hilsen Karina

P.S. Hils Helge (det var vi som leide huset deres i Vestjordet i 1968)

Skrevet av Lars Bjerke, 15. okt, 2009

Huggormen kan ennå være ute! Så både stålorm og buorm 09. oktober! Funnet 15 flått bare i oktober.

Hjelp å få for liten og stor, hos Frogn Smådyrpraksis