FROGN SMÅDYRPRAKSIS 30 ÅR!

Hva mener du om hjemmesidene?

Har du inntrykk du vil dele med oss? Har du ønsker og tips om hva som burde stå på hjemmesidene våre? Har du tips til bedre klinikk eller noe du savner på klinikken? Er det noe DU synes vi bør skrive om/lage en temaside om? Her kan du skrive inn din mening. Hvis du/dere skriver noe positivt eller negativt så er begge deler viktig for oss. Også negativ kritikk tas imot med takk (vanskeligere kanskje å skrive, men viktigere for oss. Litt avhengig av formen den kommer i!) Vi håper at det som kommer fra dere, kan bli stående slik at andre kan lese. Men ikke-signerte meninger vil vi vurdere å fjerne. Oppstart side 260609:

Skrevet av adrian myrvold, 18. jan, 2012

dere har en trivelig og informativ hjemmeside. fortsett slik hilsen dyreelsker.

Skrevet av adrian myrvold, 18. jan, 2012

dere har en trivelig og informativ hjemmeside. fortsett slik hilsen dyreelsker.

Skrevet av Lars Bjerke, 21. des, 2011

Kjære alle dere to- og fir-beinte: GOD JUL og GODT NYTT ÅR! Tusen takk Linda for julehilsen her på julenettet, og tusen takk til alle som har vært innom klinikken i desember og sagt GOD JUL - bare for å si det! Noen ganger er det mer hyggelig enn andre ganger å være dyrlege, og det er i julen! Med ønske om at dere ikke kommer til å trenge oss! Håper dere får en fredelig, frisk og dyrisk jul! Hilsen Lars, Helge, Grete og Tonje.

Skrevet av Lars Bjerke, 21. des, 2011

Kjære alle dere to- og fir-beinte: GOD JUL og GODT NYTT ÅR! Tusen takk Linda for julehilsen her på julenettet, og tusen takk til alle som har vært innom klinikken i desember og sagt GOD JUL - bare for å si det! Noen ganger er det mer hyggelig enn andre ganger å være dyrlege, og det er i julen! Med ønske om at dere ikke kommer til å trenge oss! Håper dere får en fredelig, frisk og dyrisk jul! Hilsen Lars, Helge, Grete og Tonje.

Skrevet av Linda Ashurst, 20. des, 2011

Kjære alle,
vil bare ønske dere en god jul og godt nytt år. Takk for hjelpen vi har fått i 2011.
Hilsen
Linda og pusene fra Nesoddtangen

Skrevet av Lars Bjerke, 9. nov, 2011

Hei Siri! Nei dessverre har vi ikke det. Vi prøver å være tilgjengelig på telefonen i så stor grad som mulig. Så prøv oss der på 64932308. Mvh Lars

Skrevet av Siri-Lin Stang, 7. nov, 2011

Hei :)
Har dere en e-mail adresse man kan bruke?

Skrevet av Marie Halvorsen, 24. sep, 2011

Hei! Trenger dere fortsatt akutthjem for omplassering av dyr? Vi er tre studenter som gjerne vil hjelpe til.

Skrevet av Linda Ashurst, 19. jun, 2011

En sommerhilsen fra Linda og birmapusene på Nesoddtangen. Vi er veldig fornøyde med FSP, fordi dere er så glad i dyr! Flott hjemmeside med nyttig info. En god ferie ønskes alle :-)

Skrevet av Synne Diesen, 13. jun, 2011

Tusen takk for at jeg fikk jobbe hos dere i arbeidsuka ! :) Jeg har lært masse! Jeg har virkelig satt pris på å få være med på alt, og dette har gjort at karriærevalget er gjort! Nå er jeg også mer bevisst på hva jeg skal se etter hvis jeg tror lotte eller nutnut er syke! :) Det har vert en kjempe lærerik uke! TUSEN TAKK!

( og det er bare og si ifra hvis dere trenger vaskehjelp eller noe sånn **hint-hint** )

Mange klemmer fra Synne! <3

Skrevet av Lars Bjerke, 17. mai, 2011

Hei Rebekka!
Normalt besvarer jeg ikke henvendelser uten at det er i fullt navn. MEN:

IKKE gi samme smertestillende til katten som til hunden, eller til hamsteren for den saks skyld! Du MÅ sjekke med veterinæren først. Noen midler til hund, kan være svært giftige for katter. Og doseringen er ikke lik av det samme stoffet (feks meloxicam i Metacam) i disse tre dyreartene.
Er det Metacam du har fått til hunden er den vanligvis i en styrke på 1,5 mg/ml, mens styrken til katt er 0,5 mg/ml. Når man snakker om dosering, så bruker man betegnelsen mg/kg, som er annerledes enn benevningen for styrke (mg/ml). Noen gnagere (rotter, mus og hamster) trenger 1 - 2 mg/kg, mens hunder får 0,2 mg/kg Metacam første døgn, og siden 0,1 mg/kg som vedlikeholdsdose, dette gis 1 gang per dag! Katt: Enkeltdose på 0,1 mg meloksikam/kg kroppsvekt første dag og vedlikeholdsdose på 0,05 mg/kg kroppsvekt 1 gang daglig (24 timers intervall).

HVIS det er Rimadyl (carprofen) du har fått til hunden din, kan katten dø av det hvis du gir det til den! Og jeg vil ikke anbefale at du gir av dette til hamsteren din heller!

ALLER best synes jeg det er hvis du først sjekker med veterinæren din om hamsteret ditt trenger smertestillende overhodet!
Håper dette gjorde det litt lettere og ikke bare var forvirrende.
Håper du kan skrive med fullt navn neste gang.

Skrevet av Rebekka, 16. mai, 2011

Hei!
Går det an å gi samme smertestillende til hund og katt? Har resept på til hunden, men hamsteren har noe vondt, stakkars.

Skrevet av Anita Løken, 11. mar, 2011

Næmen, så hyggelig å finne dere på nett, da! Håper alt står bra til med dere!

Skrevet av Tina Andersen, 5. nov, 2010

Her er en liten hilsen fra meg og collie jentene på Nesodden.Vi takker for all hjelpen og ikke minst gode råd og støtte vi har fått denne høsten.

Skrevet av Lars Bjerke, 22. jul, 2010

Hei Henning!
Dette høres ut som vannhale = "watertail", men det er ikke nok informasjon du gir meg, til at jeg kan si det sikkert. Oftest så bedrer dette seg selv relativt raskt, dvs ila 2-3 dager. Men det er smertefullt og går fortere over dersom hunden får smertestillende + ro, ikke tas med for å svømme mer, og kan få holde halen i ro (slippe å hilse på folk/andre hunder). Dette er en tilstand som kommer etter kraftig svømming, eller at hunden har vært ute i vått og kaldt vær hvor den har mye halebruk (feks jakt om høsten).
Dette er ellers en side hvor du gjerne må komme med spørsmål. Men denne siden er ikke egnet til å komme med spørsmål som krever raske svar - for jeg er ikke så ofte innom siden her som jeg sikkert burde, og jeg anbefaler dere som har problemer med dyret til heller å ringe klinikken direkte for å få raske svar.
Mvh Lars.

Takk for tannrens!