KAMPANJE FOR BEDRE HVERT ÅR I MAI

HVA ER GOD HELSE HOS HUND OG KATT?

Alle er vel mest fornøyd, om man er sunn og frisk, kvikk og oppmerksom, har stor arbeidskapasitet og godt humør. Frihet fra sykdom og plager, fra smerte og ubehag er nok noe man vet å sette pris på etter at man først har begynt å kjenne på alle disse vondtene. For god helse kommer ikke alltid av seg selv.

Kampanjens mål og fokus;

Kampanjen vil ta for seg velferd og helse hos hund og katt med særlig vekt på følgende områder:

  • Id-merking
  • Korrekt fôring
  • Vaksinering og parasittbehandling
  • Kastrering av katt

    Smådyrpraktiserende Veterinærers Forening SVF, mener alle disse områdene er vesentlige faktorer for god hunde- og kattevelferd og at det derfor er sentralt å informere samfunnet generelt og hunde- og katteiere spesielt om dette. 

De 5 gode ting:

1) Riktig foring og stell. Vann, mat, varme og frihet til å bevege seg nok. Et godt sosialt liv, med hyggelig kontakt med mennesker og andre dyr. Regelmessig og bra nok stell av klør, pels, ører, hudfolder, øyne, tenner.

2) Regelmessige behandlinger og vaksineringer; Dyr skal også få innvollsormkurer jevnlig. Oftere når de er ungdyr. Vi anbefaler ormekur ved 3,6,12 uker, deretter ved 6 og 12 måneder, så en gang årlig. Beskyttelse mot flått og ektoparasitter som lus, lopper og midd. Regelmessige vaksinering mot de vanligste sykdommene. Tannstell; Ved tannstein må tennene skrapes og poleres rene. Eier kan gjøre mye med daglig tannpuss kun ved å pusse tennenes utside.

SNAKK MED VETERINÆREN DIN HVIS DET ER NOE DU LURER PÅ! VI ER DER FOR DEG OG DINE DYR! 

3) Forsikring: Alle dyr bør forsikres. Medisiner og behanling hos veterinær kan bli kostbart. Det er lurt å forsikre dyret så tidlig som mulig etter overtagelse. Vi anbefaler sterkt at ogå katter forsikres. Du kan forsikre;

  • hundens eller kattens verdi, i tilfelle dødsfall.
  • utgifter til diagnostisering og behandling hos veterinær, og til reseptbelagte medisiner.
  • nedsatt verdi ved invaliditet som fører til tapte bruksegenskaper (uførhet).

Det går an å utvide forsikringen du allerede har, med en dyreforsikring. Dette kan gjøres i de aller fleste selskaper.

4) ID-merking: Gjør at kjæledyret ditt både raskere og lettere kommer tilbake til deg hvis det stikker av. Et ID-merket dyr som er skadet kan raskere få behandling av veterinær, nettopp fordi eieren kan kontaktes. Ofte er det kristisk ved påkjørsler, det haster, og en avklaring om at det finnes en eier kan redde livet til dyret. 

5) Kastrering av katter: Katter bør kastreres, vi anbefaler dette både for hunnkatter og hannkatter. Ordet "sterilisering" av hunnkatter er blitt veldig innarbeidet, men det er ikke kun en sterilisering vi utfører hos hunnkatter. Hos begge kjønn fjerner vi kjønnskjertlene, dvs testiklene hos hannkattene og ovariene hos hunnkattene. Derfor er "kastrering ", et mer riktig ord for begge kjønn. Dette gjøres for å minske kattepopulasjonen, sånn at vi ikke får så mange villkatter, at vi slipper så mange avlivinger av uønskede kattunger, det blir færre slåsskamper, færre påkjørsler og skader pga mindre utferdstrang, og mindre urinmarkering.

For hunder er det annerledes, der er det ikke lov å kastrere uten først å ha en medisinsk grunn for å utføre dette inngrepet.

FRA 26. MAI OG I 1 MÅNED ønsker vi å fokusere på disse sakene. Derfor inviterer vi eierne med dyrene sine hit til klinikken for en gratis helsesjekk = en vanlig klinisk undersøkelse (ikke inkludert blodprøver eller biopsier, røntgen eller ultralyd). I tillegg sjekker vi tennene/munnhulen gratis for alle som ber om det.

Ring for time på telefon 64932308! Vi sees!