KAMPANJE FOR ID-MERKING AV HUND OG KATT, GOD KATTEVELFERD

NÅR HUNDEN ELLER KATTEN BLIR BORTE - HVA DA?

I MAI HADDE VI EN KAMPANJE FOR Å FÅ FLERE EIERE TIL Å ID-MERKE SINE DYR. GANSKE BRA RESPONS, VEL 32 DYR BLE ID-MERKET DENNE MÅNEDEN. SANNSYNLIGVIS VIL VI HA EN KAMPANJE NESTE VÅR OGSÅ. HER KAN DU LESE LITT OM HVORFOR:

ÅRLIG FORSVINNER TUSENVIS AV DYR FRA EIERNE SINE. DE FLESTE FORSVINNINGER FÅR EN LYKKELIG UTGANG, MEN NOEN ENDER SVÆRT GALT.

Det beste en eier kan gjøre for å minske risikoen for dette er faktisk noe så enkelt som å merke katten eller hunden sin med en ID-chip, dvs en liten sylinderformet microbrikke på 1*1*10mm. Denne kan "sprøytes" inn med en nål under huden i nakeområdet og vil virke hele livet ut. For å lese av av slik brikke, må man ha et apparat som alle dyrleger har, de fleste politistasjoner, dyreverninstitusjoner, kenneler og pensjonater har i dag.

Alle som har dyr oppfordres på det mest innstendige til å få ID-merket sine kjæledyr.

DU KAN FÅ MER INFORMASJON OG SE INFORMASJONSFILM PÅ ETTSIDEN TIL KAMPANJEN: www.catwoman.no

Et skrekkens eksempel: "PUS" ble innbragt etter en bilpåkjørsel av bilføreren, og hadde store skader. Pga skadeomfang, måtte katten behandles eller avlives. Kostnadene ble vurdet til å være så omfattende at vi måtte ha eiers tilsagn før vi kunne utføre operasjoner og oppstalling. MEN FORDI KATTEN IKKE VAR ID-MERKET, og vi ikke fant noen eier, så måtte vi velge avliving.

Et skrekkens eksempel til: "PUSA" ble innbragt etter et uhell med en hund som hadde bitt henne nesten til døde. Ingen ID, men katten ble operert, stabilisert og oppstallet her. Etter 2 annonser i lokale aviser + annonsering på nettsiden vår, ble katten annonsert som "hittekatt" og vi søkte etter nytt hjem. Vi fant en flott ny eier til Pusa, og hun levde lykkelig der i vel ett år. Så kommer den opprinnelige eieren og vil ha katten sin, for han har sett bilder på nettsidene nå ett år etterpå. Dette ble en vanskelig sak, for begge eiere og oss, selvom katten hadde det bra hele tiden!

GOD KATTEVELFERD, HVA ER DET?
FORUTEN Å HA EN DEDIKERT OG OPPMERSOM EIER, SÅ ER DET NØDVENDIG FOR KJÆLEDYR Å FÅ VARME, ET STED Å VÆRE, MAT, VANN, STELL I FORM AV GREING/TRENING, STELL SOM FEKS INNVOLLSORMKURER, FLÅTTMIDLER, VAKSINER OG KASTRERING/STERILISERING. NÅ HAR VI NEVNT VIKTIGHETEN AV ID-MERKING, MEN VI FÅR MINNE OM DET PÅ NYTT HER OGSÅ. FOR AT EIERE SKAL KUNNE HA DYR UTEN BRÅTT Å FÅ STORE ØKONOMISKE BELASTNINGER, ANBEFALER VI OGSÅ AT KATTEN BLIR FORSIKRET.

FÓRING: VI ANBEFALER ET FULLKOSTFÓR TIL DYR (DET MÅ STÅ FULLKOST PÅ PAKKEN). KATTUNGER BØR FÅ KATTUNGEFÓR, OG FRA FYLTE 8 MÅNEDER KAN DU GÅ OVER TIL ET VOKSENFÓR. EVENTUELT BØR DET BRUKES ET MEDISINFÓR HVIS DET HAR SPESIELLE PLAGER.