BONNIE HAR FÅTT EN KUL I MAGEN

DA BONNIE LÅ PÅ SIDEN, VAR DET SOM OM MAGEN STO UT. Mynten er et kronestykke, som brukes for å relatere størrelsene i bildet opp mot et målbart objekt.

ETTER 10 MND MED STOR MILT, FIKK BONNIE LIVMORBETENNELSE.

Bonnie, en blandingstispe på 10,5 år, hadde i sommer slanket seg og likevel sto magen ut når hun lå på siden. Milten var forstørret.
Røntgen viste en forstørret milt, men her på bildet synes bare den bakerste halvdelen. Ultralyd viste en generelt forstørret milt, og 2 steder var det noen knuter eller kuler (svulster) som begge virket godartede. I løpet av 8 mnd med 4 kontroller, så viste ultralydundersøkelsene at milten holdt seg rimelig konstant i størrelsen, og kulene virket heller mindre enn større.
Men her på lørdag, begynte løpetidsutfloden å endre seg fra rødt og vandig, til rødbrunt og seigt. Livmorbetennelse, eller pyometra som dyrlegen sier.
Antibiotika roet ned det hele ganske raskt, men idag ble hun operert. Det betød et bukinngrep. Når buken først var åpnet, og Bonnie lå der i narkose, hva da med milten? Skulle vi ta ut den med det samme?
Joda- bedre å få den ut nå, enn å måtte åpne en gang til senere. Selv om det kostet mer, og ville utgjøre en noe større risiko for Bonnie med muligheter til å blø etter operasjonen, så tok vi sjansen. For milten var nå blitt dobbelt så stor som vanlig, og selv om kulene i milten virket godartede, så vet man jo ikke hva som skjer om 6 måneder.
Se på bildene, se hvor jevnt fortykket milten er blitt. Kan dere se de hvite flekkene som ser ut til å være INNI milten - det er mange av dem - ikke bare to stykker. Dere kan se at milten har en bøy midt på, og det er bare den bakre (=den nederste) delen man ser målt opp på røntgenbildet. På utsiden i den ene enden er det et hvitaktig, såpete belegg: Dette er bindevevsavleiringer som ikke betyr noe spesielt, men vi ser det oftest på milten når det er endringer inni milten, så og si aldri på normalstore milter.

MILT, 28 cm lang

ETTER OPERASJONEN, ETTER Å HA KOMMET SEG LITT, SÅ ER DET DEILIG BARE Å LIGGE OG SLØVE I VARMEN.