MED VARMEN KOMMER FLÅTT, HUGGORM OG HETE!

NÅ STIGER TEMPERATUREN! ALLE SKAL UT OG KOSE SEG.

FOR AT ALLE SKAL HA MINST MULIG BRUK FOR OSS:

 FOR Å FÅ EN SÅ FREDELIG VÅR FOR DYRENE OG DYRLEGEN OG LOMMEBOKEN SOM MULIG, PASS PÅ HVOR HUNDENE GÅR. I SOLHELLINGER ER DET BEST DU GÅR FORAN OG HUNDEN BAK.
Først i midten av august og i starten av september kommer huggormens unger ut og opp. De ha like potent gift, men har ikke så store doser de leverer.

Statistisk sett er det vel 30% av bittene som er såkalt blindbitt/tørre bitt. Men likevel så er alltid anbefalingen å få dyret sjekket av veterinær med en gang etter et bitt.

FORUTEN HUGGORM, TENK OGSÅ PÅ:
1) FLÅTTEN HAR KOMMET UT: RING OSS FOR Å FÅ RESEPT PÅ FLÅTTMIDDEL.
2) INNVOLLSORMKUR? HVIS DU TRENGER DET, ER DET NÅ RESEPTPLIKTIG.
3) PASS PÅ DYRENE HVIS DE MÅ TRANSPORTERES I BIL! HETESLAG!
4) ALLERGISK HUND/KATT? BEGYNNER DYRET Å KLØ/SLIKKE SEG NÅ SOM VÅREN KOMMER MED ALT AV POLLEN FRA HASSEL, OR, BJØRK, BUROT, GRESS OSV, SÅ KAN DET VÆRE ALLERGI. HOS NOEN VISES DET KUN VED STADIGE ØREBETENNELSER.
5) OBS --> GENERELL BÅNDTVANG FRA 1. APRIL TIL 20. AUGUST.

Nå som snøen har gått, og mye dukker opp som før var feid under teppet av snø: Det hadde vært veldig fint om vi hundeeiere kunne tatt en dobbel eller trippel oppsamling av avføring, når vi er på tur. Når vi først holder på, koster det lite å la posen være åpen i 50 meter mens man ser seg litt om etter flere avføringsruker. Og da blir flere så fornøyde!